Надрукувати
Перегляди: 1251

У Сумах виконавчий комітет підтримав проєкт бюджету Сумської міської ТГ і Програми соціально-економічного розвитку на 2023 рік.

Директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА повідомила, що проєкт бюджету сформований з урахуванням вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, Закону України про Державний бюджет на 2023 рік, інших нормативно-правових актів та підходів, що застосовуються у бюджетному процесі поточного року під час дії режиму воєнного стану.

Показники до проєкту бюджету по дохідній частині обраховано в сумі 2753,9 млн грн, по видатковій – 2842,3 млн грн (з урахуванням кредитування). Показники наведені у співставних умовах без урахування трансфертів на освіту.

«Ми хочемо, щоб цей бюджет був реалістичним і були можливості його виконати», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Він розповів, що наразі чекають на думку військових щодо фінансування складової відповідного напрямку. Їхні пропозиції разом з іншими, які ще надійдуть, будуть винесені на розгляд депутатів міської ради. Очільник громади вкотре наголосив на тому, що пріоритетом у фінансуванні будуть потреби безпеки та оборони, аби протистояти як воєнній небезпеці, так і надзвичайним ситуаціям техногенного характеру.

«Ми хочемо захистити наших людей. Розуміємо, що капітальні видатки по деяких статтях будуть заборонені, але на те, що потрібно для збереження техногенної безпеки, а це мережі, каналізація, додаткова генерація, кошти виділятимуться», – сказав посадовець.

Окрім проєкту бюджету на 2023 рік, виконком підтримав проєкт Програми соціально-економічного розвитку на 2023 рік та розглянув питання внесення змін до бюджету на 2022 рік.