002.jpg

Очільник Сумської міського ТГ Олександр ЛИСЕНКО інформує про поточну ситуацію на території громади.

Посадовець повідомив, що зранку в Сумах, як і по всій області, додатково до планових графіків відключень електроенергії, введені аварійні. Це пов'язане з перевищенням лімітів.  

Від ситуації з електропостачанням залежить і продовження проведення робіт із підсвічування пішохідних переходів та налаштування безперебійної роботи світлофорів. Це стане можливим у разі наявності відповідного енергетичного ресурсу та після отримання відповідного дозволу від енергетиків.

Ситуація з тепло- та водопостачанням, водовідведенням в обласному центрі, зазначив Олександр Лисенко, наразі є контрольованою. Усі аварії, які виникали протягом останніх декількох днів, усунені. Транспорт працює в штатному режимі. Питання, що виникають у сфері інфраструктури, оперативно розв’язуються.

Також очільник громади проінформував, що створюється робоча група з питань підготовки проєкту Меморіалу Слави на Ново-Центральному Баранівському кладовищі. До її складу увійдуть рідні загиблих Героїв, представники громадських організацій, видатні архітектори Сум та інших міст України.

Щодо безпекової ситуації, Олександр Лисенко повідомив, що вона нині контрольована, проте загроза обстрілів залишається. У громаді тривають роботи зі зміцненням обороноздатності та додаткового укріплення позицій захисників.