003.jpg

З 12 січня у Сумській міській раді набрали чинності зміни у структурі апарату та виконавчих органів.

Відповідно до рішення Сумської міської ради від 3 листопада 2022 р. №3173-МР з метою оптимізації виконавчих органів, було створено та реорганізовано низку структурних підрозділів.

Так, утворено Департамент інспекційної роботи (з правом юридичної особи), до якого увійшли управління «Інспекція з благоустрою міста Суми», відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, а також відділ підприємництва та промисловості Департаменту забезпечення ресурсних платежів. Директором нового підрозділу призначено Максима ЗЕЛЕНСЬКОГО, підпорядковуватиметься він заступнику міського голови Станіславу ПОЛЯКОВУ.

Управління комунального майна виведено з Департаменту забезпечення ресурсних платежів та стало окремим виконавчим органом з правом юридичної особи. Очолив підрозділ Сергій ДМИТРЕНКО. Управління підпорядковуватиметься першому заступнику міського голови, обов’язки якого поки виконує керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК.

Також ліквідовано управління з питань праці, натомість створено відділ з охорони праці, який очолила Ірина СУПРУН. Підпорядковуватиметься відділ заступнику міського голови Вірі МОТРЕЧКО. Вона також координуватиме діяльність відділу культури. 

Крім того, управління архітектури та містобудування реорганізовано шляхом приєднання до Департаменту забезпечення ресурсних платежів.

Також відбулися деякі зміни у внутрішній структурі низки інших підрозділів.