Надрукувати
Перегляди: 1419

У Сумах депутати міської ради на період воєнного стану створили тимчасову депутатську комісію з питань забезпечення обороноздатності Сумщини, діяльності сил безпеки і оборони та добровольчих формувань.

Про склад, роботу і головні задачі комісії розповіли під час пресконференції керівники чотирьох фракцій, які офіційно увійшли до її складу.

Як повідомив голова депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ, комісія займатиметься питаннями підсилення обороноздатності Сум та області, оперативно опрацьовуватиме прохання і пропозиції місцевих військових формувань з метою подальшого винесення на розгляд депутатського корпусу.

«Ми з депутатами єдині в тому, що зараз маємо одну партію – Україну і одну мету – Перемогу, і сьогодні вся наша діяльність спрямована на максимальне забезпечення потреб наших захисників», — наголосив голова фракції ПП «Європейська Солідарність».

«Ми щодня спілкуємося з нашими ДФТГ, питань у них дуже багато. Я впевнений, що ця комісія значно полегшить співпрацю з нашими військовими та виконавчою гілкою влади», — відзначив голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ.

Він розповів, що участь у роботі цього депутатського об’єднання можуть брати міський голова та обранці вказаних чотирьох фракцій, які підписали відповідний Меморандум.

На переконання голови депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу» Артема КОБЗАРЯ, існування такої комісії дозволить скоротити термін розв'язання питань військових до кількох днів.

«Ми зможемо розв'язувати термінові питання військових без проходження кількох комісій, як того потребує сесійний регламент. 2–3 дні – і питання відразу виноситиметься на сесію. Наприклад, щодо виділення коштів на придбання форми, квадракоптерів, інших потреб», — пояснив він.

Заступник голови депутатської фракції «Сила і честь» Ірина ДЯДЕНКО також вважає створення такої комісії надважливим, адже зараз, як ніколи, важливо мислити стратегічно та розподіляти бюджет раціонально.

«Кожна гривня, яку ми сьогодні виділяємо з цього бюджету на обороноздатність, завтра повинна теж нести стратегічну користь. Усі депутати мають обговорювати такі рішення колегіально і нести за них колегіальну відповідальність», – наголосила вона.

Наразі приєднатися до комісії виявили бажання 33 обранці. Меморандумом обумовлено, що, з огляду на принципові політичні розбіжності, участь у її роботі депутатів, обраних від ПП «Опозиційна платформа – За життя», неможлива.