002.jpg

Розпочато громадське обговорення нової редакції Стратегії розвитку міста, яка тепер має стати дороговказом стратегічного розвитку усієї територіальної громади.

Чинну Стратегію актуалізовано до умов воєнного стану, повоєнного відновлення та розвитку з урахуванням нових викликів і міжнародної підтримки.

З метою забезпечення врахування громадської думки та залучення мешканців громади до вирішення питань місцевого розвитку, оголошено про початок консультацій з громадськістю у форматі електронних консультацій щодо відповідного проєкту рішення міської ради.

Подавати свої зауваження та пропозиції до проєкту потрібно на адресу електронної пошти Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. включно до 3 травня.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає або найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

До розгляду не приймаються пропозиції, які містять неконкретну інформацію, ненормативну лексику, наклепи, образи, суперечать чинному законодавству України.

Згідно зі змінами у законодавстві, Стратегія розвитку територіальної громади є головним обов’язковим планувальним документом розвитку громади, удосконалені правові та організаційні механізми розробки/актуалізації таких документів. Крім того, свій відбиток залишає повномасштабна війна та необхідність вирішення питань програмування післявоєнного відновлення громади.

Наша громада стала пілотною у реалізації проєкту «Розробка та апробація системи моніторингу та оцінки реалізації Стратегії розвитку територіальної громади в умовах повоєнного відновлення» Програми ООН з відновлення та розбудови миру. Управління стратегічного розвитку міста спільно з експертами ПРООН здійснило адаптацію/актуалізацію чинної Стратегії до умов воєнного стану, повоєнного відновлення та розвитку з урахуванням нових викликів і міжнародної підтримки.

Відповідно до нормативних документів та рекомендацій, термін реалізації Стратегії Сумської територіальної громади синхронізовано з Державною стратегією регіонального розвитку та Стратегією розвитку Сумської області, що розраховані до 2027 р. включно.

Під час актуалізації проведено збір даних для оцінки стану громади з урахуванням наслідків війни, опитування та вивчення потреб ВПО, представників бізнесу, мешканців громади, представників влади.

Також:

  • проведено аналіз основних тенденцій різних сфер розвитку громади на даних 2020-2022 років;
  • переглянуті внутрішні та зовнішні чинники розвитку громади з огляду на обставини, що склалися внаслідок широкомасштабної війни;
  • розроблені прогнозні сценарії розвитку;
  • внесено зміни до структури оперативних цілей та завдань;
  • розширено змістовну частину проєктних ідей та заходів із виконання завдань Стратегії;
  • сформовано орієнтовний фінансовий план реалізації Стратегії;
  • розроблено проєкт Плану реалізації стратегії до 2027 р.;
  • доопрацьовано систему моніторингу на основі визначення вичерпного переліку відповідних індикаторів та показників результативності за цілями та завданнями.

За консультацією звертатися: Покровська площа, 2, управління стратегічного розвитку міста, тел. 700-575, 700-576.

Ознайомитися з проєктом Стратегії та умовами проведення обговорення