002.jpg

Структурні підрозділи міської ради мають активно співпрацювати з благодійними фондами та громадськими організаціями, аби у цей непростий час підтримувати життєдіяльність громади на належному рівні.

На цьому наголосив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

«Робота з благодійними фондами та громадськими організаціями має відповідати потребам, які сьогодні існують у нашій громаді. Це насамперед забезпечення генераторами, транспортом, необхідним обладнанням, продуктами, ліками. Від кожного структурного підрозділу я вимагаю сьогодні активно спілкуватися з державними та іноземними фондами, організаціями, аби шукати можливості отримання допомоги. Тим паче зараз до нас надходить багато пропозицій щодо такої співпраці», – наголосив Олександр Лисенко.

За словами очільника громади, наразі йде активна співпраця з містом Целлє, яке з 1991 року є містом-партнером Сум. Допомога від нього надходить у вигляді ліків, медичного обладання, меблів тощо.

«Днями зустріли чергову партію гуманітарної допомоги, зокрема три нові позашляховики «Тойота» для наших лікарень. Три тижні тому отримали сім автівок для сфери соцзахисту, лікарень, органів правопорядку, а також медикаменти, – зазначив Олександр Лисенко. – Також спілкуємося з Гожувом Вєлькопольським і Любліном. На минулому тижні поговорив з мером міста Сакраменто (США). У нас відбулася онлайн-зустріч, після якої ми дали доручення своїм колективам підготувати документи для підписання Меморандуму про співпрацю наших міст як міст-побратимів. Перша допомога від них буде фінансовою – це підтримка наших програм грантами, безповоротною фіндопомогою, кредитуванням з відстрочкою, під невеликий відсоток».

Очільник Сумської МТГ наголосив, що співпраця з благодійниками зараз важлива, адже потрібно не тільки відновлювати інфраструктуру, але й думати про розвиток усіх сфер життєдіяльності громади.