Надрукувати
Перегляди: 645

У Сумах поновила роботу Координаційна рада з питань сімейної політики, протидії домашньому насильству під орудою заступника очільника Сумської міської ТГ Віри МОТРЕЧКО.

Під час першого засідання члени дорадчого органу розглянули низку важливих питань.

Йшлось про ситуацію з домашнім насильством на території Сумської міської територіальної громади, проблеми при проведенні роботи з протидії цьому негативному явищу, про виконання повноважень Національної поліції України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на території громади, стан застосування заходів адміністративного та кримінального впливу, термінових заборонних приписів стосовно кривдників та виконання кривдниками вимог, які в них містяться.

Також під час засідання говорили про діяльність спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, захист осіб, які опинились у складних життєвих обставинах внаслідок домашнього насильства; про протидію жорстокому поводженню з дітьми, реагування на випадки насильства над дітьми.

По кожній доповіді члени Координаційної ради вносили відповідні пропозиції, які повинні бути враховані в роботі.

Наприкінці зустрічі було вирішено створити при даній Координаційній раді міжвідомчу робочу групу з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Віра Мотречко окремо наголосила на тому, що головна мета – працювати на попередження домашнього насильства та допомагати тим, кого це торкнулося.

«Ми маємо докласти максимум зусиль для того, щоб всі, хто страждає від домашнього насильства, отримували допомогу вчасно і якісно. Для цього використовуємо всі наявні інструменти і можливості. Запозичуємо досвід інших міст і будемо втілювати його на території нашої громади», – зауважила посадовець.

За інформацією департаменту соціального захисту населення, з початку року на території Сумської міської ТГ зареєстровано 740 випадків насильства щодо 578 осіб (84% – жінки), щодо 93 насильство відбувалось неодноразово.

З усіма кривдниками дільничними офіцерами поліції проведено профілактичну роботу, до них застосовані адміністративні стягнення, винесено 441 терміновий заборонний припис.

На обліку в поліції з приводу вчинення домашнього насильства перебуває 453 особи. За інформацією районних судів м. Суми на 298 кривдників накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, 30 – адміністративного арешту, 21 – громадських робіт, 10 осіб засуджено за вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з домашнім насильством.