004.jpg

У Сумах презентували результати моніторингу ведення прийому громадян місцевими депутатами у 2023 році.

У презентації та обговоренні взяли участь депутати міської ради Олена ДЯГОВЕЦЬ та Олександр ЗИМЕНКО. Обранці поділилися з присутніми своїм баченням проблеми сучасної комунікації з виборцями та розповіли про специфіку депутатської діяльності.

Моніторинг ведення приймання громадян місцевими депутатами проводився в рамках Всеукраїнської громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад». Польовий етап тривав з вересня по жовтень поточного року. Крім регіональних партнерів, коаліції «Сумська платформа реформ» та ГО «Місто розумних», до моніторингових візитів долучилися студенти-учасники кампанії «Молодь у місцевому врядуванні».

«Враховуючи період, що підлягав аналізу, та критичну зміну пріоритетів та підходів під час воєнного стану – спостерігається тенденція щодо того, що у класичному вигляді з чітким дотриманням графіків прийом громадян більшістю депутатів не здійснюється. Народні обранці шукають індивідуальні підходи до комунікації з виборцями замість чергування за графіком у приймальнях. І, ймовірно, цей виклик в майбутньому також буде актуальним, як і пошук нових шляхів для дієвої двосторонньої комунікації», – зазначено в результатах моніторингу.

Моніторингом охопили всіх депутатів, за винятком п’яти – Вадим АКПЄРОВ, Олександр КИСІЛЬ, Олег РЄЗНІК, Костянтин ТИХЕНКО, Володимир ЧЕПІК, які служать у ЗСУ.