005.jpg

Начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА підсумувала результати роботи цього підрозділу в році, що минає.

Насамперед вона подякувала Збройним Силам України за те, що дають можливість працювати.

Здобутком року, вважає начальник управління, є те, що вдалося зберегти професійний колектив, який здатен надавати послуги на високому рівні.

«У 2023 році ми потужно працювали над тим, щоб розширити перелік адміністративних послуг і вдосконалити процес їх надання», – зазначила Алла Стрижова.

Тож, для клієнтів сумського ЦНАПу були доступні 468 видів адмінпослуг. Управління запровадило низку нових послуг і сервісів як для фізичних, так і юридичних осіб. Серед таких: одночасне оформлення ІD-картки та паспорта для виїзду за кордон; можливість реєстрації нерухомого майна за рішенням суду та такого, що розташовується на окупованих територіях; реєстрація/перереєстрація вживаних транспортних засобів; послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану; вдосконалення сервісів із реєстрації місця проживання; декларативний спосіб отримання документів дозвільного характеру для суб’єктів господарювання; функціонал єдиної державної системи у сфері будівництва; створення робочих місць для фахівців АТ «Сумиобленерго» та ТОВ «Енера Суми»; ветеранські сервіси.

«Захисники та захисниці, члени їхніх родин і сімей загиблих воїнів – ця категорія була і залишається в пріоритеті», – зауважила начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми».

Загалом протягом року управління надало 376272 адмінпослуги, 740350 консультацій – це майже вдвічі більше ніж торік. Також опрацювали понад 3000 звернень громадян і понад 7000 листів від підприємств та організацій щодо надання необхідної їм інформації.

У питанні підвищення якості надання адміністративних послуг ЦНАП активно співпрацював з вітчизняними та іноземними партнерами.