Надрукувати
Перегляди: 786

Начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА підбила підсумки галузі за 2023 рік.

За словами посадовця, головними напрямками було створення безпечного освітнього середовища, надання якісних освітніх послуг і впровадження оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти.

«В реаліях нашого часу найголовніше – забезпечити безпечне середовище для дітей і педагогів. Тому ми продовжували комісійно обстежувати та проводити ремонти в підвальних приміщеннях закладів освіти з метою подальшого пристосування їх під найпростіші укриття. Загалом з бюджету громади на це спрямували 89,5 млн грн», – повідомила Неля Вербицька.

Облаштування укриттів дозволило забезпечити дітей в школах і садочках харчуванням. Серед іншого Неля Вербицька зосередилась на тому, що у 16 закладах освіти працювали групи продовженого дня – це дозволяло перебувати в них дітям повний день. У школах громади запрацювали 40 класів безпеки – зоновані кабінети, в яких працівники поліції, ДСНС та інших відповідних служб проводять для учнів виховну та роз’яснювальну роботу.
При закладах освіти функціонували 48 Пунктів Незламності.

Окремо начальник управління освіти і науки подякувала благодійникам, які також суттєво допомагали школам та садочкам з інвентарем. Так, протягом року заклади освіти отримали 329 ноутбуків, 30 наборів для вчителя, по 28 наборів для проведення уроків фізичної культури та наборів для проведення інтерактивних уроків, 74 набори «Школа в коробці», 2353 рюкзаків з навчальним приладдям для учнів 1-х класів.

Що ж до навчальних успіхів, то за результатами основної сесії Національного мультипредметного тесту 32 випускники отримали по 200 балів.