002.jpg

Під час апаратної наради при в. о. міського голови Артемові КОБЗАРЮ йшлось про активізацію залучення коштів міжнародних донорів для розв’язання питань життєдіяльності громади.

Перший заступник міського голови Артем КУЗНЕЦОВ підкреслив, що наразі багато міст, де внаслідок військової агресії рф пошкоджено інфраструктурні об’єкти, отримують допомогу від закордонних благодійників, залучають грантові кошти для вирішення нагальних потреб у своїх громадах, шукають інші способи залучення іноземних інвестицій.

Тож, маємо врахувати їхній досвід й обов’язково посилити пошук донорів, які б надавали нам допомогу в цьому напрямку. Він особисто куруватиме цей процес.

«Суми – одне з прикордонних міст. І нашим міжнародним партнерам треба наголошувати на тому, що ми також потребуємо допомоги. Як у відновленні інфраструктури, так і підтримки жителів громади. Тож, обов’язково слід посилити пошук донорів, які б співпрацювали з нами у реалізації спільних проєктів, сприяли залученості нашої громади до міжнародних програм відновлення тощо», – сказав Артем Кузнецов.

Відтак, доручив департаменту фінансів, економіки та інвестицій, управлінню стратегічного розвитку міста зосередитись на пошуку грантових можливостей, активізувати співпрацю з містами-побратимами, аби сумська громада отримала підтримку у розв'язанні питань життєдіяльності від закордонних донорів.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет