001.jpg

Керівництво міста переймається проблемою надання безкоштовних талонів на прийом до приватних діагностичних медичних закладів для пільгових категорій населення. 29 червня це питання обговорювали під час чергової апаратної наради.


Сумський міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що покращення рівня медичного обслуговування населення залишається пріоритетним напрямком діяльності муніципальної влади. Відтак, керманич обласного центру закликав підприємців, які працюють у сфері медицини, перш за все дбати про здоров’я сумчан, а потім про прибутки. Крім того очільник міста зазначив, що відповідний структурний підрозділ повинен налагодити паритетні взаємовідносини із приватними діагностичними закладами. Йдеться про подовження договорів оренди за умови гарантування безоплатного обстеження пільговиків.

За словами в. о. начальника управління охорони здоров’я Сумської міської ради Наталія КІПЕНКО, кілька діагностичних центрів вже обстежують пільговиків безкоштовно. Зокрема, медичний центр «Медея», що працює при першій міській лікарні, для хворих стаціонару виділяє щотижнево 1 пільговий талон на ультразвукове дослідження та щомісячно 1 талон на комп’ютерну томографію (без контрасту).

Договором оренди з ПП «Флоріс-С» передбачено надання безкоштовних послуг за направленнями лікарів міської дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди з обстеження на цифровому рентген-апараті – 150 пацієнтів за рік, на апараті ультразвукових ендоскопічних досліджень – 150 пацієнтів, на апараті ендоскопічної мікроскопії – 50 пацієнтів.

Клініко–діагностичний центр «Мед-онлайн» за направленнями лікарів проводить безкоштовне лабораторне обстеження 2 дітей пільгової категорії на місяць.

Обстеження дітей пільгової категорії на апараті УЗД проводить ПП Орловська С. М. Їх кількість становить 1-2 на день.

Нині тривають перемовини щодо укладення соціальної угоди між Центром первинної медико-санітарної допомоги №3 м. Суми та ТОВ «Сумський регіональний «Медичний центр безпеки дорожнього руху». Цей договір передбачає проведення безкоштовних досліджень для пільгової категорії населення.

У приватні діагностичні медичні заклади, які орендують приміщення п’ятої міської клінічної лікарні та дитячої клінічної лікарні Святої Зінаїди відділом охорони здоров’я надіслані листи щодо можливості виділення пільгових талонів та визначення їх кількості.

Також, Сумський міський голова Олександр Лисенко повідомив, що умови функціонування та фінансову діяльність медичних закладів міста перевірять. Розпочнеться інспекція із пологового будинку, після цього перевірка стартує у дитячих лікарнях та інші галузевих закладах.