002.jpg

Розпочався прийом колективних звернень від мешканців Стецьківського старостинського округу з пропозиціями кандидатури на посаду старости

Триватиме такий з 30 травня по 14 червня.

Це перший етап процедури громадського обговорення кандидатури старости відповідно до Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Сумської МТГ. Такий порядок затвердила міська рада наприкінці березня.

Колективне звернення на імʼя в. о. міського голови Артема Кобзаря викладається у довільній і зрозумілій формі та має бути підписане жителями старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

Кандидат на посаду старости повинен бути громадянином України, дієздатною особою, мати право голосу, без судимості, вільно володіти державною мовою.

Колективне звернення подається одним з представників його підписантів особисто у паперовому форматі до міської ради за адресою: майдан Незалежності, 2, каб. 14 відповідно до графіка роботи виконавчих органів.

Якщо надійде кілька колективних звернень, кандидатом буде визначено особу, яка матиме найбільшу кількість підписів мешканців округу. Зауважимо, що може бути організовано перевірку достовірності таких підписів.

Після цього буде проведено наступний етап – власне громадське обговорення відповідно до затвердженого Порядку. Обговорення передбачене у формі громадських слухань та опитувань мешканців. Кандидатура вважатиметься погодженою з жителями округу, якщо отримає понад 17 або 20 відсотків голосів жителів з правом голосу залежно від кількості мешканців.

Після цього в.о. міського голови виносить на розгляд депутатського корпусу пропозицію щодо затвердження такої кандидатури на посаді старости.

Нагадаємо, що міська рада у травні за результатами звіту про роботу достроково припинила повноваження попереднього старости Стецьківського округу Ігоря ВІРЧЕНКА та звільнила його з посади.

Оголошення про початок прийому звернень