004.jpg

Місячний марафон написання та подання проектів громадського бюджету у Сумах завершився 30 червня. Саме останній день і виявився найбільш плідним за кількістю поданих проектів.

Вчора до Департаменту комунікацій та інформаційної політики було подано більше півсотні ідей та пропозицій містян.

У підсумку городяни запропонували для реалізації 75 проектів. Для початку запровадження такого механізму участі містян у розподілі бюджетних коштів, мабуть, непоганий результат!

Тож дякуємо усім, хто долучився до написання проектів, хто поставив свій підпис на їх підтримку, хто інформував городян про особливості громадського бюджету, хто навчав сумчан, як правильно писати проекти. Усім, хто виявив небайдужість до свого міста та вирішення його проблем і створення комфортних умов для проживання.

Наразі Департаментом комунікацій та інформаційної політики, який є робочим органом, відповідно до Положення про громадський (партиципаторний) бюджет, триває формальна перевірка правильності та повноти заповнення бланка проектів.

Після цього матеріали будуть передані до структурних підрозділів міської ради для оцінки та аналізу щодо можливості їх реалізації.

Після завершення буде сформовано реєстр позитивно та негативно оцінених проектів. Їх розгляне Координаційна рада з питань громадського бюджету та визначитися власне зі списком проектів, які потраплять на загальноміське голосування у жовтні.

Проекти-переможці (найбільша кількість голосів сумчан з врахуванням обсягу фінансування) і будуть реалізовані у 2017 році міською владою.

Нагадаємо, що з 1 по 30 червня у Сумах тривав прийом проектів від городян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету. Сумчани мали можливість подати один проект – загальноміський або локальний (до 1 млн грн та 0,5 млн грн відповідно). Подавати їх можна було як особисто, так і електронною поштою. Проекти мали право подавати городяни віком від 16 років. Потрібно було представити опис своєї ідеї, місце її реалізації, надати орієнтовний кошторис та зібрати на її підтримку не менше 15 підписів містян.

На реалізацію проектів сумчан у 2017 році у міському бюджеті передбачено 5 млн грн.

Більше про громадський бюджет