004.jpg

Депутати внесли зміни та доповнення до головного кошторису міста. Рішення щодо коригування міського бюджету народні обранці ухвалили на сесії 29 червня.

Згідно з рішенням, обсяг доходної частини міського бюджету збільшено на 2 667,8 тис. грн., з них загальний фонд 2507,8 тис. грн. та спеціальний фонд – 160 тис. гривень. Таке збільшення проведено за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів. Зокрема, мова йде про освітню (614,4 тис. грн.) та медичну (549 тис. грн.) субвенції з державного бюджету у зв’язку зі зміною з грудня поточного року розміру мінімальної заробітної плати та розміру І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

Також це стосується іншої субвенції з обласного бюджету на суму 1160 тис. грн. для компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідам війни та учасникам бойових дій з числа учасників АТО – 1000 тис. грн. та на виконання депутатських повноважень депутатів Сумської обласної ради – 160 тис. грн. Поповнили міський бюджет і 344,4 тис. гривень – залишок освітньої субвенції з держбюджету на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідно на ці потреби збільшено загальний обсяг видаткової частини міського бюджету на 2667,8 тис. гривень.

Крім цього, депутати перерозподілили вільний залишок бюджетних коштів загального фонду у сумі 4504,7 тис. грн. та залишок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища спеціального фонду у сумі 145,3 тис. грн.

Так, 2288,4 тис. грн. направлені головним розпорядникам бюджетних коштів на оплату праці з нарахуванням відповідно до постанов КМУ від 09.12.2015 № 1013 (зі змінами) та від 06.04.2016 № 288, проведення індексації заробітної плати тощо.

Виконавчому комітету спрямовано 1336,8 тис. грн. (монтаж та налаштування локальної мережі та мережі телефонного зв’язку для «Служби -1580» по вул. Горького, 21 – 23,9 тис. грн., висвітлення в мережі Інтернет діяльності Сумської міської ради – 40 тис. грн., на зміну назви установи «КДЮСШ» «Фрунзенець», виготовлення печатки, інформаційних стендів тощо – 14,1 тис. грн., звукотехнічне забезпечення фанзони – 47 тис. грн. капітальний ремонт покрівлі по вул. Харківській, 35 – 300 тис. грн., закінчення капітального ремонту актового залу по вул. Горького, 21 – 911,8 тис. грн.).

Департаменту соціального захисту населення передбачили додаткові 27,2 тис. грн. для надання одноразової матеріальної допомоги матерям дітей віком до 7 років, батьки яких загинули під час АТО для перебуванні у Дитячому оздоровчому центрі «Червона гвоздика».

Управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» на послуги зі збирання та вивезення сміття передано 365,1 тис. грн.

Для сплати за сценічне забезпечення фан-парку м. Суми відділу культури та туризму спрямовано 45 тис. грн.

Департамент інфраструктури міста згідно з рішенням народних обранців отримає 587,5 тис. грн. на проведення детального інструментального обстеження будівельних конструкцій стели пам’ятника солдату на Меморіалі Слави по вул. Кондратьєва (17,6 тис. грн.), поточний ремонт тротуару на центральному кладовищі до пам’ятника меморіалу Війська Польського (50 тис. грн.), капітальний ремонт водопровідної мережі Д-400 мм по вул. Героїв Крут, 50Б (174,6 тис. грн.), капітальний ремонт дорожнього покриття пішохідних доріжок в парку «Казка» (200 тис. грн.), проведення благоустрою у прибережних смугах річок Псел, Сумка, Стрілка, оз. Чеха та ін. водних об’єктів, очищення русел річок (145,3 тис. грн.).

Також Сумська міська рада провела перерозподіл бюджетних призначень в межах кодів тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів з метою спрямування коштів, передбачених в міському бюджеті на виконання виборчих програм депутатів та доручень виборців.

Крім того, не змінюючи загального обсягу видатків міського бюджету, перерозподілені видатки за кодами тимчасової класифікації видатків та кредитування та економічної класифікації видатків.

Зокрема, департаменту інфраструктури міста передбачені фінансування у сумі 1902 тис. грн. на капремонт внутрішньобудинкових електромереж житлових будинків по вул. Привокзальній, 35 та територія ЧРЗ № 9, 10, 11 без врахування поквартирних лічильників.