001.jpg

Злагоджена робота депутатського корпусу – запорука вирішення нагальних питань, що турбують жителів Сум. На цьому міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив під час обговорення підсумків II пленарного засідання XII сесії Сумської міської ради в ефірі одного із місцевих телеканалів.

Серед основоположних рішень, які підтримала більшість депутатів міської ради, звернення сумських обранців до столичних колег щодо ситуації, яка склалася із ціною на газ.

Міський голова Олександр Лисенко переконаний, завдяки постійній наполегливій співпраці із НКРЕКП керівництву міста вже вдалося дещо зменшити навантаження на кишені сумчан. Також очільник обласного центру запевнив, що докладатимуть максимум зусиль, аби до опалювального сезону врегулювати цінову політику у сфері теплопостачання.

«Проблема зростання тарифів – нині одна з найбільш нагальних, оскільки в умовах тотального подорожчання вартості компослуг – люди потребують підвищення якості системи соціального захисту. Важливу роль у цьому відіграє надання субсидій. Разом з тим, ми будемо і надалі відстоювати свою позицію щодо зменшення ціни тепла та інших комунальних послуг», - наголосив Олександр Лисенко.

У цьому плані надважливою є взаємодія із нардепами від Сумщини. Міський голова зазначив, що саме ефективна комунікація із українськими парламентарями допомагає вирішувати низку нагальних проблем у стислі терміни.

Також Олександр Лисенко, що стратегічним завданням для міської влади є поліпшення житлових умов для учасників АТО. 7 липня на II пленарному засідання XII сесії Сумської міської ради підтримали проект рішення про надання в постійне користування земельних ділянок підприємствам за рахунок земель комунальної власності.

Для цієї категорії населення в районі вул. Нахімова виділено земельну ділянку площею в понад 22 га для будівництва житлової соціальної інфраструктури з озелененням території загального користування. Ще на майже 4 га по проспекту Козацькому будуватимуть багатоквартирні житлові будинки з торговими офісним приміщеннями.

Також суттєвим досягненням стала передача 86 дитячих майданчиків у комунальну власність. Йдеться про об’єкти, які зведені в період 2013-2015 рр.

Вагомим питанням є наповнення міської казни за рахунок коштів, що надійшли за оренду комунального майна та його приватизації.

«Статистика свідчить, від оренди комунального майна у цьому році фактично надійшло вже близько 11 тис. грн., а за рахунок відчуження комунального майна міська скарбниця поповнилася на 1, 2 тис. грн.», – констатував міський голова. Також керманич Сум додав, що у цьому напрямку міська влада працює лише за прозорою схемою, всі рішення приймаються комісією, відтак будь-які корупційні прояви зводяться до мінімуму.

Окрім суто господарських питань, таких як: ремонт доріг, дворів та будинків, керівництво міста переймається й естетичним виглядом Сум. Тож незабаром, в обласному центрі активно візьмуться за обладнання лавочок у парках і скверах, озеленення територій, відновлення роботи занедбаних фонтанів тощо.