004.jpg

На минулому тижні міський голова Олександр ЛИСЕНКО провів особистий прийом громадян.

До нього надійшло 14 звернень, які здебільшого стосувалися проблем у сфері житлово-комунального господарства, а також ремонту доріг.

Традиційно сумчани звертаються до керманича обласного центру з приводу оновлення покрівель житлових будинків. Цього разу, надійшло 2 таких запити, від мешканців будинків по вул. Холодногірській, 30/1 та вул. Глінки, 11. За дорученням міського голови, опрацювання цих питань перебуває на особистому контролі директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, який по останньому об’єкту має підготувати відповідні пропозиції на розгляд депутатської комісії.

Капітальної реконструкції потребує житловий будинок №75-Б по вул. Ярослава Мудрого. Міський голова дав завдання Григорію Яременку опрацювати питання створення комісії, яка обстежить будинок і надасть висновки і пропозиції щодо його ремонту.

Також актуальною залишається проблема реконструкції шляхів. Відремонтувати дорогу, а також обладнати зупинки громадського транспорту просили жителі вул. Косівщинської. Питання відновлення доріг у дворах опрацьовуватиме начальник управління капітального будівництва і дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, розробкою пропозиції щодо облаштування зупинок займатиметься директор департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко.

За дорученням міського голови пропозиції щодо вимощення тротуарною плиткою території ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 на планово-бюджетну комісію має підготувати начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Два звернення стосувалися ремонту системи опалення та гарячого водопостачання. Зокрема, з проханням замінити застарілі мережі звернулися мешканці будинків по вул. Глінки, 11 та вул. Миру, 5. За першою адресою за усунення проблеми відповідатиме заступник генерального директор ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія Покутня. В обох випадках вирішення питань контролюватиме директор департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко.

Питанням можливості виділення земельної ділянки для будівництва гаражу поблизу будинку по вул. Горького, 23/1, а також добудови до квартири у будинку по проїзду Даргомижського, 2, за зверненням сумчан, займатиметься департамент забезпечення ресурсних платежів та управління архітектури і містобудування.

Із проханням посприяти у поліпшенні житлових умов звернулися сумчани, які мешкають по вул. Робітниче Селище, 4 і вул. Ватутіна, 46.

Серед інших питань, які турбують містян, усунення шуму в квартирі, який створює насосне обладнання; повернення коштів КП «Сумижилкомсервіс» за невиконані роботи; надання матеріальної допомоги (компенсація за втрачене майно внаслідок пожежі по вул. Г. Кондратьєва, 8); проведення робіт зі спилювання дерев тощо.

Під час зустрічі очільника обласного центру із містянами були присутні й керівники та представники структурних підрозділів, які надалі вирішуватимуть озвучені проблеми. Урегулювання питань, якими переймаються сумчани, міський голова контролюватиме особисто.