0010.jpg

14 хлопчиків та дівчаток, які вже завтра вперше вирушать до Країни знань, отримували сьогодні вітання і подарунки від міського голови та небайдужих дорослих. Це особлива категорія юних сумчан, адже їх батьки служили або й зараз несуть службу на Сході нашої країни.

У затишній залі на маленьких гостей чекали смаколики та солодощі. На свято «першачки» завітали разом з батьками. І трішечки хвилюючись, але з впевненістю тримали їх за руки, слухаючи побажання від тих, хто прийшов привітати їх з такою важливою подією.

«Найголовніше та найдорожче, що у нас, батьків, є – це ви», - звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО до дітвори. – «Ваші посмішки додають нам сил, бажання жити і працювати заради вас – нашого майбутнього. Тому слухайтеся батьків, гарно навчайтеся і головне, щоб над вашими головами було мирне небо. І завдячуючи вашим батькам, які стали на захист нашої держави, сьогодні ми можемо вільно тут спілкуватися, а у нашому місті – мир та спокій. Хочу подякувати усім учасникам АТО, а вашим родинам побажати щастя, здоров’я, добра та благополуччя».

Він закликав малечу пишатися своїми батьками та вирости справжніми патріотами, аби у майбутньому і їх рідні пишалися ними. Олександр Лисенко запросив усіх присутніх на заходи з нагоди Дня міста.

Один з організаторів свята, керівник благодійного фонду «Милосердя» Раїса ВОРОНЕНКО, представила родини учасників АТО та першокласників.

Передав щирі вітання з початком навчального року від польських дітей підприємець з Польщі Едвард БУДНИ та висловив побажання, аби вони стали у майбутньому гідними громадянами своєї держави.

Священик отець Богдан благословив дітей та їх батьків на успіхи у навчанні, побажавши їм терпіння та витримки.

Та яке свято без подарунків. Тож малеча отримала набори від БФ «Милосердя» з таким потрібним шкільним приладдям, і смачнюче морозиво від благодійників. Окремим подарунком дітворі стало видання «Я – патріот», де зібрали твори та роздуми учнів сумських шкіл на тему патріотизму, любові до рідного міста та держави. Міський голова власноруч поставив автограф під вітальним словом до читачів цієї збірочки видавництва «Корпункт» для кожного з маленьких школяриків, присутніх на святі.

А поки малеча ласувала частуванням, батьки мали можливість поспілкуватися з керівництвом міста, отримати відповіді на свої проблемні питання.