007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО бере участь у семінарі з муніципальних проектів у сфері енергоефективності, що проходить у Києві.

Таку представницьку зустріч організувала Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО), партнерами якої з 2015 року є Сумська міська рада.
У Сумах запровадження енергоефективних практик та технологій є серед стратегічних пріоритетів міської влади, тож не випадково, що реалізацією заходів у цій сфері особисто зацікавлений міський голова.

У рамках семінару відбуваються презентації успішного досвіду реалізованих в ряді українських міст проектів у сфері енергоефективності, тривають обговорення існуючих викликів, проблем та пріоритетів у цій сфері.

На захід окрім очільників українських муніципалітетів та комунальних підприємств, запрошені також міжнародні експерти, редставники міністерств та відомств, Посольств країн Північної Європи, донорів, міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, що у рамках співпраці з НЕФКО вже залучені кредитні ресурси Північної екологічної фінансової корпорації на реалізацію проекту «Покращення енергофективності в освітніх закладах м. Суми» у трьох закладах освіти. На виконання заходів з термомодернізації будівель бюджетної сфери отримано перший транш кредиту НЕФКО у розмірі 3,6 млн грн. та очікується до кінця поточного року отримання другого траншу у розмірі 4,5 млн грн.

«Щойно Корпорація впевниться у фінансовій спроможності міста, та розпочнуться перші платежі по цьому проекту, ми отримаємо можливість для участі у більш вагомих для нашого міста проектах», – зазначив міський голова.