Надрукувати
Перегляди: 1572

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО та секретар міської ради Андрій БАРАНОВ зустрілись із архієпископом Сумським і Охтирським владикою Мефодієм.

Очільник УПЦ КП подякував керівництву міста за порозуміння й допомогу у впорядкуванні прилеглої до Свято-Воскресенського кафедрального собору території.

Як повідомив Олександр Лисенко, відповідні роботи продовжать, окрім того, у планах міської влади і ремонт самої культової споруди. Зокрема є домовленість із головою обласної державної адміністрації про фінансування робіт коштом міського та обласного бюджетів.

«Голова ОДА пообіцяв, що виділять кошти разом із містом. Я сказав: «Ми готові виділяти». На наступний рік спрямовуємо 3 млн грн. 3 мільйони вони, 3 мільйони ми. Гадаю, за 6 мільйонів вдасться провести необхідні роботи. Треба зробити так, щоб це було навіки», – сказав Олександр Лисенко.

«Ми розуміємо економічну ситуацію в місті та скільки керівництво міста робить, щоб привести в порядок місто і людям допомогти, тому обережно говорили про ремонт собору. Якщо це вдасться зробити, віруючі будуть дуже вдячні вам і депутатам за те, що зберегли споруду, завдяки якій Суми отримали статус міста», – зазначив у відповідь владика Мефодій.

Міський голова пообіцяв найближчим часом відрядити на об'єкт начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА з тим, аби фахівці обрахували кошторис робіт. І хоча ремонт планують головним чином на наступний рік, почати можуть уже нинішнього, замінивши для початку у соборі вікна.