006.jpg

26 жовтня під час чергового засідання сесії міськради перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО і заступники очільника обласного центру Альона ДМІТРЄВСКАЯ та Степан ПАК звітували перед депутатами.

Посадовці доповіли про результати своєї роботи за 9 місяців. Спершу перед депутатами виступила Альона Дмітрєвская, яка у відповідності до своїх функціональних обов’язків забезпечує організацію здійснення власних та делегованих повноважень органів виконавчої влади у сферах соціального захисту населення, охорони праці, соціального захисту сімей з дітьми, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Вона детально зупинилася на кожному із напрямків, якими опікується. Серед найбільш актуальних на сьогодні питань, зазначила Альона Дмітрєвская, є питання соціального захисту населення. За останні дев'ять місяців департамент соціального захисту населення провів значну роботу з призначення житлових субсидій сумчанам. Особлива увага приділялася і приділяється соціальному захисту військовослужбовців, які брали участь в АТО, та членам їх сімей.

Потому звіт тримав перший заступник міського голови Володимир Войтенко, який також підбив підсумки своєї роботи за вказаний період і окреслив плани на майбутнє. Зокрема, посадовець зауважив, що з початку поточного року рішеннями міськради було надано 114 дозволів на розроблення проектів землеустрою на відведення земельних ділянок учасникам АТО та членам їх сімей. З них вже передано у власність 41 земельну ділянку учасникам АТО і 20 ділянок членам сімей загиблих. Володимир Войтенко доповів, що наразі підготовлений проект Програми підтримки малого і середнього підприємництва на 2017-2019 роки.

Насамкінець, слово взяв заступник міського голови Степан Пак. До нього у депутатів було найбільше запитань. Стосувалися вони переважно медичної галузі, а саме: ремонту жіночої консультації по вул. Набережна р. Стрілка, Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3.

Степан Пак доповів про стабільну роботу освітньої галузі, забезпечення матеріальної бази дошкільних та шкільних навчальних закладів, про високі показники в навчанні школярів. Медична галузь міста на сьогодні зазнає значних позитивних змін щодо ремонту будівель, оперблоків, харчоблоків, придбання діагностичного та лікувального обладнання. Разом із тим проводиться робота з відродження культурних традицій серед сумчан, розвитку туристичного потенціалу нашого міста.

Голосування депутатів по кожному із заступників дало негативний результат для Степана Пака, задовільну оцінку було поставлено Альоні Дмітрєвській та Володимиру Войтенку.