002.jpg

Члени депутатської фракції «Опозиційний блок» Ігор ПЕРЕПЕКА, Геннадій ГРИЗОДУБ та Віталій ЖИЛЕНКО під час брифінгу 1 листопада назвали основні проблеми, для вирішення яких наступного року мають бути залучені кошти з міської скарбниці.

За їхніми приблизними підрахунками для цього знадобиться близько 140 млн грн.

Як повідомив голова депутатської фракції Ігор Перепека, переважна більшість пропозицій стосуються загальноміських потреб. Мова йде про побудову нового сміттєвого та рослинного полігонів, закупівлю томографа для міської клінічної лікарні № 4 та ремонт інсульт-реанімації закладу, придбання 9 тролейбусів та спецтехніки для комунальних підприємств, очищення русел річок у місті.

«Це ті, проблеми, які сумчани, можливо, і не помічають кожного дня, але вони є і якщо їх не вирішити найближчим часом, то наслідки будуть відчутними. Ми не хочемо бачити лише те, що лежить на поверхні, ми налаштовані на те, аби сумчани жили в комфортних умовах»,– сказав Ігор Перепека.

Він та його колеги по фракції окреслили й коло локальних питань, що також потребують фінансової підтримки з міського бюджету. Серед таких: створення «Маминого скверу» та майданчику для вигулу собак в районі Роменського мікрорайону, покращення освітлення біля деяких будинків та заміна старих вікон на пластикові у школі № 25 та дитсадочках цього мікрорайону. Тут же, повідомив Геннадій Гризодуб, вже тривалий час термінового ремонту потребують дороги на вул. Соколиній, вул. Декабристів, вул. 1-й Оболонській. Потребує уваги й решта шляхів в районі вул. Роменської, адже це свого роду ворота в місто.

«Якщо до Сум завітає людина, яка є потенційним інвестором, і побачить, в якому стані наші дороги та ледь не центральна частина міста, то всяке бажання залучати свої кошти у ту чи іншу галузь відпаде саме собою», – сказав депутат.

Як зазначили самі спікери, вони розуміють, що деякі із озвучених пропозицій до бюджету 2017 року з політичних та інших мотивів враховані не будуть. Проте, підкреслив, Віталій Жиленко, при розробці приблизного переліку потреб депутатська фракція «Опозиційний блок» керувалися інтересами не лише свого виборчого округу, а й усіх сумчан. Саме тому депутати розраховують на підтримку і конструктив з боку міської влади та колег-депутатів.