Надрукувати
Перегляди: 1564

Депутати міської ради ініціюють збільшення фінансування для реалізації передвиборчих програм та доручень виборців.

Про це йшла мова на засіданні «круглого столу» у міській раді 1 листопада, який ініціював депутат від фракції «Солідарність» у міській раді Олексій РЯБЕНКОВ. До обговорення долучилися депутат «Солідарності» В’ячеслав СТЕПЧЕНКО, голова фракції «Батьківщини» Василь ГОНЧАРОВ, представники фракції «Опозиційного блоку» Ігор ПЕРЕПЕКА.

Кожному депутату міськради по мільйону на виборчий округ - таку пропозицію озвучив В’ячеслав Степченко. На його думку, така новація допоможе вирішити більше проблем сумчан на округах, ніж зараз. Нагадаємо, що нині у міському бюджеті передбачено 200 тис. грн. на виконання депутатами передвиборчих програм та доручень виборців. Звернень, у яких громадяни просять допомогти, досить багато, тому задовольнити всі неможливо. Народні обранці наголошують, що зі збільшенням розміру бюджету розвитку, варто збільшити розмір так званих «депутатських коштів».

«Виділення по мільйону гривень на кожного депутата не буде обтяжливим для міської казни, адже Бюджет розвитку міста зростає з кожним днем. Перш за все, це кошти сумчан, які комунікують з владою через своїх депутатів, а ті, в свою чергу, знають нагальні проблеми, які потрібно вирішити на тому чи іншому окрузі», – розповів В’ячеслав Степченко.

Василь Гончаров звернув увагу, що через виборче законодавство, на деяких округах є по два чи навіть більше депутатів, а на деяких – жодного, за якими були потім закріплені депутати інших округів. Така ситуація призвела до того, що один народний обранець представляє інтереси жителів двох-трьох виборчих округів, а сума коштів для реалізації депутатських повноважень залишається на попередній позначці – 200 тис. грн. Але ж кожен мешканець міста має право звернутися до депутата за допомогою та отримати її, тож усі мають бути у рівних можливостях та з достатнім фінансуванням.

Відтак, відповідний проект рішення планують винести на сесію міської ради в наприкінці листопада. Чи знайде він підтримку серед колег-депутатів – покаже час.