0010.jpg

Близько 6 тисяч городян взяли участь у визначенні кращих проектів громадського бюджету у пунктах для голосування.

Про це повідомили у Департаменті комунікацій та інформаційної політики за попередніми даними, отриманими з «дільниць».

Нагадаємо, що шляхом онлайн-голосування за проекти партиципаторного бюджету було подано 1110 голосів (кількість сумчан, які взяли участь у електронному голосуванні не визначалася).

Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми, засідання якої відбулося 7 листопада, ухвалила розпочати підрахунок бланків для голосування з 9.00 середи, 9 листопада. Наразі вирішуються організаційні питання проведення такого підрахунку.

Протягом понеділка з усіх пунктів для голосування були зібрані скриньки та привезені до Сумської міської ради.

Результати паперового голосування будуть введені до бази системи «Громадський бюджет» та відображатимуться по кожному проекту паралельно з даними онлайн-підтримки ініціатив городян.

Загальний підсумок також можна буде переглянути на сайті http://initiativ.e-dem.in.ua/sumy

Нагадаємо, що з 24 жовтня по 6 листопада у Сумах тривало голосування за 59 проектів громадського бюджету. Сумчани мали можливість обрати один з 11 загальноміських та один з 48 локальних ініціатив городян. Зробити це можна було у одному з 43-х пунктів для голосування або онлайн.

Переможцями стануть ті проекти, які отримають найбільше голосів городян за рейтинговою системою. Їх кількість обмежується визначеним обсягом коштів громадського (партиципаторного) бюджету (на загальноміські проекти – 2 млн. грн., на локальні проекти – 3 млн. грн.). У разі нестачі коштів на реалізацію чергового проекту з переліку проектів-переможців, до уваги береться наступний, вартість реалізації якого не перевищить суму коштів громадського бюджету.