007.jpg

9 листопада члени Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м. Суми провели підрахунок паперового голосування по проектам громадського бюджету.

Члени ради провели обрахунок голосів по кожному пункту для голосування та по категоріям проектів: загальноміські та локальні. До уваги сумчан пропонуємо зведені результати по кожній «дільниці» у розрізі загальноміських та локальних проектів.
За попереднім опрацюванням бланків, у ТОП-3 загальноміських ініціатив потрапили:

  • 036 «Еко-парк» - 783 голоси
  • 005 «Оновлення шкільного стадіону, будівництво дитячого майданчику на території ЗОШ № 5» - 732 голоси
  • 057 «Я люблю Чешку» - 680

До трійки локальних проектів, які отримали найбільшу підтримку, увійшли такі:

  • 07 «Відтворення екологічного об’єкту озера (гідрокар’єру) та облаштування зони відпочинку з Еко-елементами для забезпечення змістовного й безпечного дозвілля на вул. Сєдова (Баранівка)» - 696 голосів
  • 017 «Здорова нація-сильна громада-багата Україна» - 648 голосів
  • 047 «Тато, мама, спорт і я – щаслива, сучасна, українська сім’я» - 303 голоси

Особливістю голосування став той факт, що по деяким пунктам сумчани підтримували лише один з типів проектів (локальний чи загальноміський), що відповідає їх території, наприклад, у Піщаному. Подібний приклад можна навести і по школі №5, де місцеві мешканці стовідсотково підтримали обидва проекти, які стосуються їх мікрорайону.

Підсумкові дані паперового голосування наразі ще опрацьовуються.

Визначити переможців голосування має Координаційна рада з питань громадського (партиципаторного) бюджету, засідання якої відбудеться 11 листопада о 16.00. При цьому буде врахована загальна кількість голосів, поданих сумчанами онлайн та офлайн, а також сумарний обсяг кошторисів проектів за рейтингом відповідно до визначеного обсягу фінансування.

Нагадаємо, що сумчани з 24 жовтня по 6 листопада мали можливість обирати один з 11 загальноміських та один з 48 локальних проектів. Зробити це можна було у одному з 43-х пунктів для паперового голосування або ж на сайті «Громадський бюджет».

На фінансування проектів сумчан у наступному році у міському бюджеті передбачено 5 млн. грн. (2 млн. грн. – на загальноміські проекти та 3 млн. грн. – на локальні).

Переглянути попередні результати опрацювання паперових бланків