003.jpg

Під час сесії міськради депутати заслухали звіт про роботу Сумського міськвідділу поліції за десять місяців поточного року.

Перед депутатами виступив очільник сумських поліціянтів Павло КАРАБУТА.

Спершу він назвав головні здобутки у правоохоронній системі Сум, серед яких розкриття таких резонансних злочинів як розбійні напади на низку ювелірних магазинів міста.

Павло Карабута також зауважив, що у порівнянні із аналогічним періодом минулого року збільшилися кількість звернень громадян на 36 %, але разом з тим, зріс і відсоток розкриття злочинів (на 30 %).

«Варто відзначити і той факт, що на рівні України Суми дещо перевищують показники розкриття по деяким видам злочинів. Це говорить про те, що поліція працює результативно та якісно», – резюмував Павло Карабута.

На жаль, сказав керівник Сумського міськвідділу поліції, правоохоронна система фінансується лише на 20 % від потреби. Внаслідок цього багато питань вирішуються повільно, в той час, коли потребують негайного реагування.

Зокрема, наразі нагального фінансування для поліпшення умов роботи потребують дільничні пункти поліції. Мова йде про їх капітальний ремонт та придбання комп’ютерної техніки.

Відповів Павло Карабута і на запитання депутатів та присутніх під час сесії громадян. І хоча і ті, і інші зверталися до керманича сумської поліції у формі питань, але здебільшого це були прохання вирішити нарешті такі задавнені проблеми нашого міста як: самогоноваріння у житлових будинках, незаконна торгівля валютою поблизу Центрального ринку та інші.

Павло Карабута наголосив на тому, що він постійно тримає на особистому контролі всі озвучені питання і поліція надалі займатиметься їх вирішенням, але результат буде лише тоді, коли самі сумчани будуть не лише скаржитися, але й допомагати правоохоронцям в їхній роботі.