Надрукувати
Перегляди: 2253

За підсумками засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 9 грудня, було вирішено, що карантинні заходи у сумських школах триватимуть до середи, 14 грудня.

Такого висновку члени комісії дійшли з огляду на ще досить велику захворюваність дітей.

Як повідомив в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Сумах Олександр ЧЕРНЯК, за результатами аналізу захворюваності сумчан на грип та ГРВІ за минулий тиждень занедужали 4824 особи, що на 1514 осіб більше попереднього тижня. Дітей за вказаний період захворіло 2292, що також перевищує показники минулого тижня майже на 12 %. Олександр Черняк висловив переконання, що саме цього тижня був пік захворюваності на грип та ГРВІ серед сумчан, а відповідно далі ситуація стабілізується.

Про ситуацію у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди, де нині лікуються маленькі та юні сумчани, доповіла начальник відділу охорони здоров'я Ольга БРАТУШКА. За її словами, тут у стаціонарному відділенні перебуває 269 дітей. Ольга Братушка відзначила, що міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди забезпечена всіма необхідними ліками для належного догляду за хворими. Обидва доповідача висловили пропозицію продовжити карантин у сумських школах ще на тиждень.

А от начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО запропонувала продовжити такі лише до найближчої середи. Свою позицію вона обґрунтувала тим, що із 41 загальноосвітнього навчального закладу у 19 перевищено епідпоріг. Тут захворіло на грип та ГРВІ 22 % школярів.

Проте є й такі навчальні заклади, зазначила Антоніна Данильченко, де відсутність учнів складає близько 13 %. Тому в них було б доцільно розпочати навчальний процес вже найближчим часом.

Заслухавши представника обласного центру з гідрометеорології, який повідомив що вже найближчим часом очікується морозна погода, члени комісії одноголосно пристали на пропозицію начальник управління освіти і науки і продовжили карантин до середи включно.

Тоді ж комісія збереться знову і буде вирішуватиме продовжувати його знову чи розпочинати навчальний процес.