Надрукувати
Перегляди: 1777

Минулої суботи, 11 березня, секретар Сумської міської ради Андрій БАРАНОВ взяв участь у публічній дискусії «Розмова PRO», до якої долучилися студенти та науковці СумДУ, громадські активісти, працівники Юридичної клініки СумДУ.

 

 

Зустріч відбулась у Конгрес-центрі Сумського державного університету. Саме сюди учасників дискусії запросили, аби ті мали змогу поспілкуватися на тему «Погляд зсередини: взаємодія влади та громади».

На початку Андрій Баранов познайомив присутніх із специфікою роботи депутатського корпусу, виконавчого комітету та тими напрямками, якими опікується він сам.

Серед останніх посадовець назвав: запровадження електронного квитка, питання безпеки у місті та ліквідації корупційної складової у медичній сфері міста, громадський (партиципаторний) бюджет.

Принагідно, Андрій Баранов наголосив: «Такий захід спрямований на те, аби максимально залучити громаду міста до управлінських процесів та делегувати своїх представників до міської ради саме з цією метою. Нині у Сумах досить багато програм, які дозволяють городянам брати участь у вирішенні важливих питань із життєдіяльності міста. Зокрема, мова йде про партиципаторний бюджет або, кажучи інакше, бюджет участі, громадські ради та комісії. Наразі формується молодіжна рада. Тому сумчани мають багато можливостей допомогти депутатському корпусу зробити рідне місто привабливішим та комфортнішим».

Секретар міськради поспілкувався із громадськими активістами, відповів на їх запитання.

Керівник Політичного дискусійного клубу СумДУ Микола НАЗАРОВ зауважив, що такі зустрічі вкрай необхідні, адже сприяють тому, аби влада та громада краще розуміли одне одного, працювали в одному напрямку.

З огляду на це, вже найближчим часом відбудеться чергова зустріч подібного формату.