Надрукувати
Перегляди: 1590

Під час чергового засідання 21березня члени виконавчого комітету ухвалили рішення «Про черговий призов громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2017 року.

Цим документом виконком вирішив забезпечити організацію та проведення призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у квітні-травні 2017 року громадян чоловічої статі 1990-1997 років народження, яким до дня відправки у військові частини не виповнилось 27 років і які не мають права на відстрочку від призову. Для цього буде створено призовну та медичну комісії, що працюватимуть із 1 квітня по 31 травня.

Голові Піщанської сільської ради, керівникам житлово-експлуатаційних організацій, підприємств, установ та організацій незалежно від підпорядкування і форм власності, які здійснюють експлуатацію будинків, а також власникам будинків (у тому числі гуртожитків, ОСББ) доручено забезпечити своєчасне надання необхідних відомостей про призовників, а також оповіщення їх про виклик до Сумського міського військового комісаріату.

На керівників підприємств, організацій, установ і навчальних закладів міста покладено завдання виділити технічних працівників для роботи у Сумському об’єднаному міському військовому комісаріаті (з 1 квітня по 30 червня), а також повністю готовий до роботи автотранспорт для забезпечення призовної дільниці. Також на період призову вони не мають направляти призовників у відрядження, а в іншому випадку відкликати їх з відряджень і забезпечити своєчасне прибуття до призовної дільниці.

Відділу охорони здоров’я доручено займатись медичного огляду громадян, які підлягають призову на строкову військову службу.

На Сумський відділ поліції покладено завдання організувати розшук, затримання і доставку до міського військового комісаріату осіб, які ухиляються від призову.
Також із працівників поліції та військкомату має бути створено оперативну групу з розшуку призовників, які ухиляються від призову.

На час призовної кампанії працюватиме позаштатна група для проведення професійно-психологічного відбору громадян 1990-1997 років народження, які підлягають призову на строкову військову службу. Управлінню освіти і науки доручено укомплектувати цю групу психологами.