001.jpg

У п’ятницю, 12 травня, міський голова провів особистий прийом громадян.

Представники спортивного клубу інвалідів «Фенікс» звернулись до очільника міста з пропозиціями щодо врахування потреб людей із інвалідністю при ремонті доріг та облаштуванні пішохідних переходів. За даним зверненням Олександр Лисенко доручив начальнику управління капітального будівництва та дорожнього господарства сформувати окрему ремонтну бригаду для приведення тротуарних пандусів у належний стан.

У зверненні жителя буд. № 11 по вул. Смірнова йшлось про звуження пішохідної доріжки по вул. Іллінській між буд. № 108 і буд. № 110. У цьому питанні розбиратиметься департамент забезпечення ресурсних платежів, котрий має з’ясувати межі доріжки та земельної ділянки.

Жителі буд. № 13 по вул. Богуна і буд. № 35 по вул. Привокзальній просили сприяння міського голови у вирішенні питання налагодження системи теплопостачання в їхніх квартирах. Останній заявник поскаржився ще й на мокрі стіни в оселі. Олександр Лисенко скерував усі ці проблемні питання для вирішення обслуговуючим організаціям.

Жителю буд. № 15 по вул. Мірошниченка, котрий просив про проведення капітального ремонту покрівлі в будинку, роз’яснили, що даний об’єкт внесений до титульного списку робіт на 2017 рік. Міський голова доручив керівництву департаменту інфраструктури міста взяти під контроль виконання даних робіт.

Цьому ж структурному підрозділу належить перевірити проект на ремонт електрообладнання та електромереж у буд. № 30/1 по вул. Холодногірській, а також опрацювати питання створення ОСББ та надати допомогу у вирішенні проблеми ремонту даху над 4-м під’їздом у буд. № 54 по вул. Набережна р. Стрілка.

Питання жителя буд. № 15 по вул. І. Сірка щодо забезпечення безкоштовними засобами особистої гігієни, Олександр Лисенко скерував до департаменту соціального захисту населення з тим, аби там опрацювали питання внесення змін до програми «Місто Суми – територія добра та милосердя» з тим, аби надати допомогу у виділенні коштів

Департамент забезпечення ресурсних платежів з управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства отримали від очільника міста для опрацювання та вирішення питання перенесення майданчика з ділянки за адресою: проїзд Новий, 12а, що надана учаснику бойових дій під забудову.

Управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства міський голова надав і доручення опрацювати шляхом розгляду на депутатській комісії питання звільнення від сплати пайового внеску при будівництві духовного центру.

А управління державного архітектурно-будівельного контролю має зробити обстеження та перевірити законність ведення будівельних робіт біля буд. № 27 по вул. Соборній.

Надалі Олександр Лисенко триматиме на контролі вирішення порушених питань.