Надрукувати
Перегляди: 1561

Міська рада та громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення «Сумщина» підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку самоорганізації населення та інших форм участі громадськості в управлінні.

Свої підписи під документом 12 червня поставили міський голова Олександр ЛИСЕНКО та заступник голови громадської організації Сергій ГАПУНІЧ.

Метою Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль обох сторін, спрямованих на захист прав та свобод мешканців міста та області, а також осіб, які тимчасово перебувають на їх території, створення умов для участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення, соціально-економічному та культурному розвитку міста і області на основі самоорганізації населення та використання різних форм місцевої демократії.

За словами міського голови, це зроблено заради отримання владою від мешканців міста узгодженої позиції щодо вирішення питань, зокрема у сфері соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, медицини, освіти тощо.

У Сумах нині діють квартальні та будинкові комітети, ОСББ, разом з тим, за словами Сергія Гапуніча, варто також сприяти появі та надання реальних повноважень таких форм ОСН, як квартальні комітети багатоквартирної забудови та комітети мікрорайонів. На їх засіданнях жителі будуть обговорювати та знаходити спільну позицію по вирішенню нагальних проблем перед тим, як звертатися до органів влади.

Меморандум укладений строком на один рік, але може бути подовжений автоматично, якщо жоден з учасників не повідомить іншого про свій намір припинити його.

Документ передбачає співпрацю за низкою напрямків, зокрема, проведення інформаційних та комунікаційних заходів, підвищення правової обізнаності мешканців, сприяння створенню ОСН, здійсненню міжсекторальної співпраці, формування спільної позиції щодо розвитку самоорганізації населення, створення Ресурсного центру тощо.

Меморандум