005.jpg

У середу, 14 червня, на другому пленарному засіданні XXVII сесії депутати міської ради ухвалили звернення до Генерального прокурора України Юрія ЛУЦЕНКА та начальника Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області Павла КАРАБУТИ щодо протиправних дій ПАТ «Сумигаз» зі встановлення (монтажу) будинкових (загальнобудинкових) вузлів обліку природного газу.

Необхідність даного звернення, зазначається в документі, викликана протиправними діями працівників ПАТ «Сумигаз», які підпадають під ознаки кримінально караних дій, визначених ст. ст. 356 Кримінального кодексу України.

Так, до міської ради та робочої комісії з впорядкування питань щодо встановлення будинкових вузлів обліку природного газу надійшли скарги мешканців будинків № 15/1 по площі Пришибській, № 14 по вул. К. Зеленко та № 3 по вулиці Металургів щодо неправомірних дій ПАТ «Сумигаз» з приводу встановлення загальнобудинкових лічильників газу без погодження з власниками будинків та навіть без їх повідомлення, що суперечить зокрема нормам Цивільного кодексу України та Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30 вересня 2015 року.

«Аналогічні незаконні дії працівників ПАТ «Сумигаз» вчиняються і щодо мешканців інших будинків нашого міста, – зазначається у зверненні. – Люди доведені до відчаю зухвалими та протиправними діями ПАТ «Сумигаз», що може призвести до соціального вибуху загальноміського значення, тому, звертаємось до Вас, як до уповноваженого представника органу, покликаного згідно Конституції України, Закону України «Про Національну поліцію» здійснювати забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності та просимо припините це свавілля!»

Під час розгляду даного питання був присутній представник ПАТ «Сумигаз», але його відповіді та роз’яснення не задовольнили депутатів.

Відтак, у своєму зверненні до Генерального прокурора України Юрія Луценка та начальника Сумського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області Павла Карабути депутати міської ради просять внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування вищенаведених обставин.