0012.jpg

У середу, 14 червня, на другому пленарному засіданні XXVII сесії депутати міської ради депутати ухвалили рішення «Про деякі питання врегулювання пасажирських перевезень в м. Суми».

Головна мета прийняття даного документа – невідкладне вирішення проблемних питань та забезпечення надання якісних послуг у сфері пасажирських перевезень.

На початку роботи з’ясувалося, що напрацьовані два подібні проекти – депутата Дмитра ЛАНТУШЕНКА та секретаря міської ради Андрія БАРАНОВА. Після дискусії було вирішено об’єднати обидва документи, аби підготувати компромісний варіант. Цим зайнялися представники усіх фракцій ради у обідню перерву, зумівши врешті-решт досягти спільної думки та напрацювавши єдиний проект рішення.

У підсумку його виставили на обговорення та швидко проголосували, беручи до уваги важливість порушених у документі проблемних питань.

Рішенням передбачено низку завдань для відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг і виконавчого комітету.

Зокрема, до 14 липня структурному підрозділу доручено організувати роботу щодо дослідження мобільності та пасажиропотоку за кожним маршрутом руху, а потому у тримісячний термін, за необхідності, внести зміни до існуючої транспортної схеми з урахуванням проведених досліджень (при коригуванні надавати пріоритет комунальному транспорту).

«Це дослідження ми проводитимемо восени, бо влітку ми не можемо об’єктивно порахувати пасажиропотік, тому зараз підготуємось організаційно, підпишемо відповідні договори. Це буде дослідження не суто пасажиропотоку, а мобільності з урахуванням переміщення пішоходів, велосипедистів», – зазначив Андрій Баранов.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО. Повідомив, що пасажиро потік досліджуватимуть як у приватному громадському транспорті, так і комунальному.

Також до 14 липня відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг повинен здійснити моніторинг обладнання транспортних засобів, що використовуються на маршрутах, відеоспостереженням та засобами GPS/GPRS, їх працездатність, забезпечення всіх бажаючих доступом до інформації через мережу інтернет в режимі он-лайн.

До 15 липня – розробити графіки руху транспорту, оприлюднити їх на Інформаційному порталі Сумської міської ради, а до 1 серпня – розробити графіки проведення ремонтів транспортних засобів.

До 1 листопада має бути готовий проект програми стратегічного розвитку міського пасажирського транспорту в місті до 2027 року, розроблений із залученням наукових установ відповідної кваліфікації та з урахуванням пропозицій депутатів міської ради та громадськості.

Спільно з директором КП «Електроавтотранс» відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг доручено визначити і надати звіт на чергове пленарне засідання сесії міської ради про достатню кількість тролейбусів та автобусів, які необхідно придбати у 2017 році за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел фінансування.

Виконавчому комітету рекомендовано після закінчення дії договорів про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування або в разі їх дострокового розірвання передбачити в умовах транспортного конкурсу вимоги щодо запровадження використання електронного квитка в міському пасажирському транспорті на базі процесінгової системи виконавчого комітету міської ради, використання рухомого складу середньої та великої пасажиромісткості, запровадження розрахунку з перевізниками на базі виконаної ними транспортної роботи (в разі зміни законодавчої бази).