0010.jpg

16 червня Зарічний районний в м. Суми скасував зупинення дії рішення виконавчого комітету Сумської міської ради № 260 від 16.05.2017 року «Про тарифи на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі ПП «Согор». Рішення про скасування своєї ухвали суд прийняв під час розгляду відповідного адміністративного позову Олександра СОКОЛОВА у судовому засіданні.

Напередодні активіст доповнив первісний позов вимогою про визнання протиправним і рішення виконавчого комітету Сумської міської ради № 288 від 12.06.2017 року «Про тимчасовий тариф на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі ПП «Согор». Одночасно просив суд встановити забезпечення позову в частині оскарження та скасування цього рішення.

Заслухавши пояснення позивача та представників виконавчого комітету, суд дійшов висновку про необґрунтованість вимог Соколова щодо забезпечення позову. Той не надав жодних доказів на підтвердження заявленої вимоги щодо того, що рішення виконкому несе очевидну небезпеку заподіяння шкоди правам та інтересам, для відновлення яких необхідно буде докласти значних зусиль та витрат. Суд врахував, що дія даного рішення розповсюджується на невизначене коло осіб, але позов поданий лише від імені однієї особи. Звісно, пан активіст не користується громадським транспортом, а використовує персональний автомобіль, до того ж, не з дешевих. Та й від самого початку було зрозумілим, що Олександр Соколов захищав не інтереси громади, а діяв лише з врахуванням особистих політичних амбіцій.

Водночас суд задовольнив письмове клопотання представників виконавчого комітету щодо скасування своєї ухвали від 06.06.2017 щодо вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення виконавчого комітету від 16.05.2017 № 260. З врахуванням з’ясованих під час розгляду клопотання обставин, які не були відомі суду під час винесення ухвали, зупинення виконання рішення виконавчого комітету, не може на даний час будь-яким чином вплинути на забезпечення до розгляду справи по суті прав та інтересів позивача, оскільки одночасно є чинним та не скасоване інше рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 12 червня 2017 р. № 288, яке також є предметом оскарження в межах даного позову. 

Зауважимо, що суд скасував свою ж ухвалу, не чекаючи на результати розгляду апеляційної скарги виконавчого комітету, беручи до уваги також те, що у даному випадку подібна ухвала фактично означатиме вирішення питання по суті, а це є протизаконним.

Наступне судове засідання відбудеться 31 липня о 13.00.

Звертаємо увагу сумчан, що станом на 16.06.17 чинними є обидва рішення виконавчого комітету, які стосуються ПП «Согор». Наразі, вартість перевезення на таких маршрутах:
№ 4 «Аеропорт – Хіммістечко»,
№ 5 «Роменська – Хіммістечко»,
№ 11 «Тепличний – Тепличний»,
№ 12 «Тімірязівка – Тімірязівка»,
№ 20 «Аеропорт – Ковпака»,
№ 22 «Веретенівка – Хіммістечко»,
№ 25 «Добровільна – Інтернаціоналістів»,
№ 26 «Центр – 40-ва підстанція»
№ 60 «В. Піщане – Інтернаціоналістів»
залишається на рівні 4 грн., за виключенням пенсіонерів, які сплачуватимуть 3 грн., та учнів 1-4 класів, яким проїзд протягом усього року коштуватиме 2 грн.

Також залишаються чинними і рішення виконавчого комітету від16.05.17 про встановлення вартості проїзду для усіх інших перевізників.

Тож вочевидь, не варто прикриватися захистом прав громади та маніпулювати громадською думкою, коли дієш виключно з метою задоволення особистих інтересів, намагаючись потрапити до влади.