007.jpg

Спостережна комісія надає звіт за результатами своєї роботи протягом першого півріччя.

За цей період згідно затвердженого плану роботи було проведено дев’ять засідань.

Під час роботи Комісії розглянуто 38 матеріалів відносно засуджених, проведено особистий прийом та профілактичні бесіди з 11 засудженими.

З метою інформування сумчан про результати роботи спостережної комісії та стан дотримання прав людини, захисту основних свобод і законних інтересів засуджених осіб під час виконання кримінальних покарань на Інформаційному порталі Сумської міської ради постійно розміщувалися відповідні інформаційні матеріали.

Аби вивчити матеріально-побутові умови, забезпечення засуджених, умови їх праці, навчання та стан організації соціально-виховної роботи, члени спостережної комісії брали участь у засіданнях комісій виправної колонії № 116 та відвідували слідчий ізолятор.

Протягом першого півріччя поточного року члени спостережної комісії брали участь у «Круглому столі» за участю міжнародного фонду «Відродження» та проведенні свята «Останнього дзвінка» в навчальній школі виправної колонії № 116.

З питань соціального патронажу особам звільненим з місць позбавлення волі працює Центру реінтеграції бездомних осіб. Сюди протягом першого півріччя звернулося 1075 осіб, з них шість осіб звільнені з місць позбавлення волі. Вирішилося 67 питань щодо оформлення документів, з них: 47 паспортів, 11 кодів, два свідоцтва про народження та інші.

При цьому потреби у відновленні документів особам, звільненим з місць позбавлення волі не виникало. За адресою Центру зареєстровано 203 особи, з них шість звільнені з місць позбавлення волі.

Згідно повідомлень, які надходять до спостережної комісії від Ковпаківського районного суду м. Суми та апеляційного суду Сумської області, члени спостережної комісії взяли участь у трьох судових засіданнях під час розгляду спільних з виправною колонією № 116, Сумським слідчим ізолятором подань щодо умовно-дострокового звільнення засуджених від відбування покарання, заміни відбутої частини покарання більш м’яким тощо.

Заходи, які були заплановані спостережною комісією протягом шести місяців року виконані в повному обсязі.