007.jpg

Коментуючи під час сесії міської ради 26 липня резонансе питання реконструкції квіткового павільйону поруч зі школою № 12, очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що до розв’язання проблемної ситуації долучаються не лише всі міські профільні підрозділи, а й розбиратимуться на рівні обласних структур.

«Що стосується моєї особистої позиції – я за школу, за вирішення цього питання у правовому полі. Ми провели не один «круглий стіл», участь у якому брали і батьки школярів, і забудовники. Тепер крапку у цьому питанні має поставити обласна інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, яка й з’ясує, чи законно ведеться забудова на даній території», – висловив свою точку зору міський голова.

Це підтвердив і начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) м. Суми Анатолій ДОВБНЯ. За його словами, на підставі депутатського запиту фахівці управління провели позапланову перевірку щодо вказаного об’єкту. У зв’язку із виявленими порушеннями був введений припис забудовнику щодо припинення будівельних робіт, а також встановлено місячний термін для їх усунення.

«Вже в середині серпня проведемо повторну перевірку виконання нашого припису. Якщо всі виявлені порушення не будуть усунені, відповідні матеріали передамо до обласної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, у тому числі щодо розгляду питання відповідності містобудівних умов та обмежень», – повідомив начальник міського управління ДАБК.

Міський голова також повідомив, що сьогодні у даному управлінні має розпочатись розгляд справи щодо притягнення до адміністративної відповідальності забудовника.