005.jpg

У обласному центрі триває реалізація проектів у рамках громадського (партиципаторного) бюджету, які минулоріч отримали підтримку сумчан.

Про стан роботи у цьому напрямку звітують департамент інфраструктури міста та управління капітального будівництва і дорожнього господарства.

Департамент має на реалізації 7 проектів громадського бюджету. Як повідомили у підрозділі, у липні отримано проектно-кошторисну документацію та позитивні висновки експертизи по усім з них, зокрема, й такі довготривалі, які стосуються облаштування водойм, наприклад, по оз. Дурова.

По усім об’єктам визначені виконавці робіт, а також укладено угоди на виконання робіт:

  • «№13 Облаштування дитячого та спортивного майданчиків з огорожами і вуличного освітлення між будинками №34 і 36 по вул. Миру» (ТОВ «ЕЛЛТА»)
  • «№51 Облаштування дитячого майданчика за адресою вул. Харківська, 25» (ТОВ «Статус-Е»)
  • «№60 Облаштування дитячого майданчика за адресою вул. Іллінська, 51В» (ТОВ «Статус-Е»)
  • «№54 Облаштування Веретинівського джерела» (ФОП Рева В.О.)
  • «№6 Створення зони відпочинку біля водойми за адресою: м. Суми, Ганнівка, квартал №4 вул. Сонячна до вул. Ганнівська» (ФОП Рева В.О.)
  • «№36 Облаштування зони відпочинку біля озера Дурова» (ФОП Рева В.О.)

По проекту «№7 вул. Сєдова, Баранівка» (ФОП Рева В.О.) – угода на стадії укладання.

Також розпочинається встановлення обладнання і на двох майданчиках для дітей по вул. Харківська, 25 та вул. Іллінська, 51В.

Управління капітального будівництва та дорожнього господарства опікується реалізацією 6 проектів. Тут також розроблено проектно-кошторисну документацію та укладено договори на виконання робіт з ТОВ «Зенті-Брук».

Вже розпочаті роботи по таких проектах:

  • № 05 «Оновлення шкільного стадіону, будівництво дитячого майданчику на території ЗОШ № 5 для забезпечення активного відпочинку й дозвілля, занять спортом мешканців Баранівки та Луки» - виконуються земляні роботи;
  • № 017 «Здорова нація-сильна громада-багата Україна» - виконуються земляні роботи, частково влаштовано тротуар, встановлено лавочки;
  • № 031 «Будівництво скверу біля будинку 81Б по вул. Ковпака в м. Суми» - виконуються земляні роботи та роботи по укладанню плитки;
  • № 035 «Спортивний майданчик для дітей та дорослих «Зоряний» - виконуються земляні роботи.

Ще по двом об’єктам - № 062 «Спортивні майданчики для міні-футболу, бадмінтону для дітей та молоді в ДП «Казка» та № 047 «Тато, мама, спорт і я – щаслива, сучасна, українська сім’я» (по вул. Новомістенська) будівельні роботи розпочнуть після отримання дозвільних документів на видалення зелених насаджень.

Виконуються підготовчі роботи і щодо реконструкції стадіону у с. Піщане.

Інші проекти громадського бюджету також у стадії реалізації. Так, «3D-екскурсія» вже сформована, наразі опрацьовується супроводжувальний текст.  Фахівці СумДУ завершують роботу над змістом табличок для проекту «Туристично-інформаційні таблички на пам’ятках архітектури», а один з відомих сумських дизайнерів займеться їх макетуванням.

У соціальній школі англійської мови триває робота з навчальними групами.

Нагадаємо, що у 2016 році переможцями стали 17 проектів громадського бюджету, на реалізацію яких передбачено 5 млн грн.