004.jpg

У Сумах триває подача проектів містян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету.

 

Станом на 3 серпня на веб-платформі «Громадський проект» оприлюднено 9 ініціатив сумчан.

Загальна сума поданих проектів становить більше 5,4 млн грн. при загальному обсягу партиципаторного бюджету на 2017 р. у 6 млн. грн.

Традиційно, більшість з поданих проектів, а саме 5, стосуються напрямку «Благоустрій міста». Сумчани пропонують розбивку скверів, облаштування дитячих майданчиків та дворів.

Два проекти подані у категорії «Здоровий спосіб життя». Вони стосуються облаштування інклюзивного спортивно-ігрового майданчика у парку ім. Кожедуба для сумчан з особливими потребами, а також багатофункціонального спортмайданчика у одному з житлових мікрорайонів обласного центру.

Ще одна ініціатива – у категорії «Інші». Викладач школи №20 запропонувала відділити будівлю навчального закладу від проїжджої частини вулиці шумо- та пилозахисним екраном.

Є і пропозиція створити «Народний клуб «Елегантний вік» на базі ПК «Хімік», аби організувати змістовне дозвілля наших сумських пенсіонерів та літніх сумчан.

Ще кілька проектів перебувають на модерації.

Нагадаємо, що з 3 липня по 11 серпня триває прийом проектів громадського (партиципаторного) бюджету. Сумчани мають можливість подати свої ідеї розвитку міста у режимі онлайн через веб-платформу «Громадський проект», або у паперовому форматі через Департамент комунікацій та інформаційної політики, ЦНАП або найближчу бібліотеку. Цьогоріч городяни можуть подати один локальний проект (кошторис до 0,5 млн грн.) та один загальноміський проект (1 млн грн.).