004.jpg

У четвер, 3 серпня, під головування заступника міського голови Олександра ЖУРБИ відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і техногенних ситуацій.

Під час зустрічі розглянули такі питання: стан пожежної та техногенної безпеки в екосистемах та лісопаркових господарствах, прийняття рішень щодо упередження пожеж та готовності сил і засобів до їх ліквідації; технічний стан джерел зовнішнього протипожежного водопостачання та заходи та заходи щодо поліпшення роботи у цьому напрямку; технічний стан пожежних пірсів та під’їзд до них для забезпечення поповнення пожежних автоцистерн; відпрацювання заходів по запобіганню отруєння населення грибами в 2017 році.

По даним питанням заслухали начальника обласного центру з гідрометеорології Олександра ПОНОМАРЬОВА, який повідомив, що найближчим часом на території міста спостерігатися нестабільні погодні умови, утримуватиметься спекотна, сонячна, суха погода, у зв’язку з чим зросте вірогідність стану пожежної безпеки (2-3 клас).

Начальник сектора цивільного захисту міського відділу ДСНС Владислав ШЕПІЛЬ проінформував про значний зріст підвищеного стану пожежної та техногенної безпеки, зокрема, що станом на 1 серпня трапилося 345 пожеж, з них 89 пожеж в екосистемах і про загальну кількість пожежних гідрантів у місті.

«За поточний рік було відремонтовано 30 пошкоджених одиниць та встановлено 53 одиниці нових гідрантів», – повідомив головний інженер КП «Міськводоканал» Йосип ТИСІВСЬКИЙ.

В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Суми Олександр ЧЕРНЯК доповів присутнім стосовно початку грибного сезону та про заходи по запобіганню отруєння населення грибами.

За його словами, з початком сезону цього року у Сумах було зареєстровано три випадки отруєння грибами. Отруєння грибами характеризується високою летальністю і тому відноситься до найбільш небезпечних захворювань харчового походження.

За підсумками засідання Олександр Журба дав відповідні доручення: інформувати громадян щодо обережного поводження з вогнем в екосистемах, заборони випалювання залишків сухої рослинності; вжити заходів щодо вивозу листя та сухостою з прибудинкових територій; під час літньої спеки заборонити пересування автотранспорту загальною масою понад 24 тонни автошляхами та територією міста у денну пору доби при температурі вище 28С° у денний час - з 08:30 до 20:00.

Також було вирішено прийняти до комунальної власності пожежні преси та визначити їх балансоутримувача; вжити невідкладних заходів щодо ремонту джерел протипожежного водопостачання, а також забезпечити покажчиками місця їх розташування.

Разом з тим, на період грибного сезону вирішено не допустити реалізацію грибів на вулицях та стихійних ринках міста, а також інформувати сумчан щодо попередження отруєння грибами.