004.jpg

На черговій сесії 27 вересня депутати міської ради ухвалили звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України, голови Служби безпеки України щодо недопущення політичних переслідувань та обмеження конституційного права громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації.

«Конституція України гарантує кожному громадянину право на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Зміст конституційного забезпечення вказаних прав та свобод полягає як у спрощеному порядку їх реалізації, так і в забороні державі та іншим суб’єктам права створювати громадянам будь-які перешкоди. Адже переслідування громадян з таких підстав не тільки не припустимо з позиції верховенства права, але і породжує у суспільстві настрої недовіри центральним органам державної виконавчої влади», – зазначається у зверненні.

У своєму зверненні сумські народні обранці висловлюють чітку позицію та звертаються з проханням припинити політичне переслідування члена територіальної громади міста Суми Олександра ВИСІКАНЦЕВА за його участь у громадських заходах, які відбулися 10 вересня 2017 року на прикордонному пункті пропуску «Шегині» Львівської області.

«Ми зараз повинні підтримати сумчанина, якого поважають, який є виваженою людиною. Він ще у 2014 році пішов добровольцем до зони АТО, а потім і наступного року продовжив свій контракт. Він і зараз перебуває там. Прошу підтримати дане рішенням і тим самим показати, що громада міста буде відстоювати нашого земляка», – звернувся до депутатів міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Дане звернення було ухвалено відповідним рішенням 33 депутатів.

Представники депкорпусу, зокрема, вимагають і в подальшому не допускати порушення конституційних прав громадян.