004.jpg

Під час XХХІ сесії міської ради депутати ухвалили звернення до Прем’єр- міністра України та віце-Прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо необхідного обсягу фінансування загальнодержавної Програми «Теплі кредити» у 2018 році.

Через недофінансування даної Програми у поточному році, зазначають сумські депутати, на даний момент ОСББ фактично позбавлені права отримати відшкодування коштів на впровадження енергоефективних заходів.

«Станом на 26 вересня 2017 року тільки в м. Суми нараховується близько 5-ти ОСББ, які не встигли реалізувати свої заходи з енергоефективності у багатоквартирних будинках, в загальній сумі кредиту близько 1,5 млн грн. (з них 700 тис. грн. – це відшкодування з державного бюджету). Сумська міська рада зі свого боку підтримує даний напрямок та повністю гасить банківські відсотки по кредитам, які взяти об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків», – зазначається у зверненні.

Разом із тим, занепокоєння в обранців викликає те, опублікований нещодавно проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачає на «теплі» кредити іще вполовину менше коштів.

Аби запобігти посиленню соціальної напруги та невдоволенню діями влади, депутати Сумської міської ради закликають можновладців передбачити необхідний обсяг фінансування Програми «Теплі кредити», а також вимагають забезпечити її продовження у наступному році з необхідним обсягом фінансування запланованих заходів.