007.jpg

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО започаткувала зустрічі з керівниками закладів галузей, якими вона опікується.

Першим посадовиця поспілкувалась із директором класичної гімназії Віктором ГОНЧАРЕНКОМ, адже це найстаріший навчальний заклад Сум, а його учні традиційно демонструють високий рівень знань на олімпіадах і ЗНО. На зустрічі була присутня й начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Як зазначила Віра Мотречко, таке спілкування дасть їй уявлення про істинний стан справ як по кожному закладу, так і загалом по галузі.

Під час розмови з керівником класичної гімназії говорили про можливість заміни вікон у корпусі № 1 та ремонт корпусів № 3 і № 4 – в останньому очільник навчального закладу мріє облаштувати бібліотеку з сучасними сервісами. Віктор Гончаренко та Антоніна Данильченко розповіли, що у попередні роки були виготовлені проекти по об'єктах і нині необхідно лише перерахувати кошторис, а по старовинних будівлях, які належать до пам'яток архітектури, перед тим як починати перетворення необхідно отримати всі необхідні погодження та передбачити фінансування по лінії управління капітального будівництва та дорожнього господарства.

Серед найбільш нагальних господарських питань Віктор Гончаренко назвав і встановлення паркану навколо гімназії. Це, зауважив він, убезпечить дітей та убереже майно закладу, а ще дозволить повноцінно провести роботи з благоустрою подвір’я. Також директор класичної гімназії висловив потребу у додатковій ставці заступника директора з навчально-виховної роботи. А наостанок запросив профільного заступника міського голови на загальногімназійні заходи Ukranian party і День гімназії.