004.jpg

Мешканці Сум матимуть можливість підтримати проекти громадського (партиципаторного) бюджету з використанням мобільного додатку Privat24.

Застосування такого інструменту електронної демократії стало можливим завдяки співпраці Сумської міської ради, ПриватБанку та кампанії SocialBoost.

«Ми звернулися з подібною пропозицією до партнерів – розробників веб-порталу «Громадський проект» та ПриватБанку. Нам оперативно пішли на зустріч і було досягнуто відповідних домовленостей», - розповів секретар міської ради, голова Координаційної ради з питань громадського (партиципаторного) бюджету м.Суми Андрій БАРАНОВ.

«Городяни, які зареєстровані у базі банку як мешканці м. Суми, отримають через мобільний банк Privat24 запрошення проголосувати. Все, що потрібно буде зробити далі – знайти проект, що Ви підтримуєте, та натиснути «Голосувати». Це повністю змінює парадигму електронної демократії – не людина йде голосувати, а місто приходить до неї з проханням віддати свій голос», – коментує креативний директор ПриватБанку Єгор АВЕТІСОВ.

Зауважимо, що подібний формат голосування вже опробовувано у Києві та Львові.

Нагадаємо, що голосування за проекти громадського бюджету у Сумах стартує 24 листопада та триватиме до 7 грудня включно.

Сумчани можуть підтримати один локальний та один загальноміський проекти.

Зробити це також можна онлайн на веб-порталі «Громадський проект» або ж у одному з пунктів для паперового голосування, заповнивши відповідний бланк.

На реалізацію ідей сумчан у 2018 році передбачено 9 млн. грн.