0010.jpg

Близько 3,6 тисяч сумчан взяли участь у голосуванні за кращі проекти городян у рамках громадського (партиципаторного) бюджету.

Станом на 17.00 29 листопада майже 1,2 тис. сумчан підтримали загальноміські проекти та більше 1,5 тис. – локальні ініціативи. Нагадаємо, що мешканці обласного центру можуть підтримати один локальний та один загальноміський проекти, або ж один з них.

Проголосувати можна онлайн на сайті pb.smr.gov.ua скориставшись безпечною системою ідентифікації БанкІD, або ж зареєструвавшись на сайті за допомогою електронної пошти з фото першої сторінки паспорта та сторінки з реєстрацією місця проживання. Це потрібно для перевірки належності особи до територіальної громади.

Майже 1300 сумчан використали систему Банк ІД, більше тисячі – скористалися можливістю зареєструватися через електронну пошту.

Станом на вечір 28 листопада ще близько 1340 осіб прийшли до дев’яти дільниць для паперового голосування. Дані по 123 бюлетеням вже внесено до веб-платформи «Громадський проект». Ця робота триває.

Лідером серед локальних проектів є ініціатива №19 «Створення STEAM-центру на базі КУ Сумська спеціалізована школа №7 ім.М.Савченка», а серед загальноміських - №66 «Спортивний центр "Єдність нації».

Нагадаємо, що голосування триватиме по 7 грудня включно.