002.jpg

Департамент фінансів, економіки та інвестицій підбив підсумки електронних консультацій з громадськістю щодо проекту міського бюджету на 2018 рік та проекту Програми економічного і соціального розвитку м. Суми на 2018 рік та основних напрямів розвитку на 2019-2020 роки.

Такі консультації тривали з 23 листопада по 7 грудня включно на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

За цей період до виконавчих органів Сумської міської ради та департаменту фінансів, економіки та інвестицій загалом надійшло 6 звернень-пропозицій, які містили 24 питання. Чотири звернення, які надійшли від трьох сумчан, стосувалися проекту Програми економічного і соціального розвитку міста Суми на 2018 рік. Вони містили 14 питань.

Ще два звернення від двох городян містили 10 питань та пропозицій до проекту міського бюджету на наступний рік.

Слід зауважити, що від одного учасника електронних консультацій надійшли однакові пропозиції як до проекту Програми, так і до проекту бюджету, які містили 8 питань.

Деякі питання потребували розгляду одночасно кількома виконавчими органами міської ради, таким чином, загалом структурним підрозділам необхідно було опрацювати 17 питань:

1. Управління капітального будівництва та дорожнього господарства – 7 питань (ремонт прибудинкових доріг та тротуарів, капітальні вкладення).

2. Департамент інфраструктури міста – 5 питань (облаштування та ремонт тротуарів, капремонт житлового фонду та благоустрій).

3. Відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг – 1 питання (планування в бюджеті коштів для виконання програми розвитку пасажирського транспорту).

4. Департамент фінансів, економіки та інвестицій – 3 питання (планування в бюджеті коштів на відшкодування ПДВ для співфінансування витрат на придбання тролейбусів у рамках спільного проекту Мінінфраструктури України та Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України» та щодо оприлюднення на сайті Сумської міської ради посилання на сервіс Open Budget).

5. Відділ інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення – 1 питання (оприлюднення на сайті Сумської міської ради посилання на сервіс Open Budget).

Усі питання та пропозиції були розглянуті та опрацьовані. Кожному учаснику електронних консультацій відповідними виконавчими органами були надані відповіді.

Питання, що потребують додаткового опрацювання залишаються на контролі.

Зі звітом можна ознайомитися за посиланням.