001.jpg

Депутат міської ради Денис БУТЕНКО вчергове зустрівся з керівництвом державного підприємства «Сумське лісове господарство» та жителями Баранівки, аби спільно напрацювати алгоритм дій, що допоможуть у майбутньому при вирубках дерев уникнути конфліктних ситуацій між громадою та лісівниками.

У суперечку, що мала місце нещодавно, депутат міської ради втрутився щойно отримав від жителів Баранівки повідомлення про проведення, за їхніми словами, незаконної вирубки дерев у даному мікрорайоні. Наразі вже відбулось кілька зустрічей Дениса Бутенка з керівництвом ДП «Сумське лісове господарство» та громадою для об’єктивного з’ясування всіх обставин справи. Як зауважив депутат, його позиція така, що, лише вислухавши обидві сторони конфлікту, можна зробити правильні висновки і знайти рішення, яке влаштує всіх.

9 січня обранець зустрівся з керівництвом та спеціалістами лісгоспу, де йому надали документи на підтвердження законності вирубок, пояснивши, що причиною їх проведення стало ураження сосен верхівковим короїдом, і у разі залишення таких дерев це могло призвести до повного знищенням сосняку.

17 січня Денис Бутенко взяв участь в обговоренні даного питання на засідання Громадської ради, яка діє при Сумському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, де вніс ряд пропозицій щодо того, як уникнути повторення подібних конфліктних ситуацій. За результатами засідання вирішено було, зокрема, посилити інформованість керівництва місцевих органів влади та населення з питань планування та проведення лісівничих заходів з охорони, захисту, оздоровлення лісів; всі санітарно-оздоровчі заходи з боротьбі з верхівковим короїдом сосни проводити, залучаючи громадськість як до проведення профілактичних, так і до конкретних санітарно-оздоровчих заходів; надати місцевим активістам план проведення санітарно-оздоровчих заходів та відновлення лісових насаджень у даній місцевості.

За два дні, 19 січня, Денис Бутенко знову зустрівся з керівництвом ДП «Сумське лісове господарство», після чого він, лісівники та жителі Баранівки оглянули кожне дерево, призначене в рубки. Так само спільно планують обстежити всі сосни у Басівському масиві.

Дане питання депутат міської ради і надалі не залишатиме без уваги.