001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО виступив на мітингу пенсіонерів Збройних Сил і силових відомств, які наполягають на перерахунку пенсій.

«Так не повинно бути, коли громадяни, які сумлінно виконували свою роботу, захищали державу і нас з вами, тепер змушені виходити на акції протесту і домагатися справедливої пенсії для себе. Це несправедливо, – зазначив Олександр Лисенко. – Дуже сподіваюсь, що вище керівництво країни почує військових пенсіонерів, зробить висновки з багаточисельних мітингів, які проходять з цього приводу в різних містах України, і цій категорії зроблять перерахунок пенсій. Зі свого боку я буду намагатися робити все можливе».

Опісля мітингу міський голова запросив ініціативну групу з числа учасників мітингу до свого кабінету, де присутні за «круглим столом» іще раз обговорили дане питання. Олександр Лисенко вкотре наголосив на тому, що вважає вимогу пенсіонерів ЗСУ і силових відомств справедливою та допомагатиме добитись перерахунку пенсій.

«На жаль, ми всі розуміємо, що вирішити це питання можна лише на вищому рівні. Минулого тижня ми депутатським корпусом звернулися до керівництва держави щодо перерахунку та виплат перерахованих пенсій військовим пенсіонерам, деяким іншим особам всіх відомств сектору безпеки та оборони України та пенсіонерам органів внутрішніх справ. Сподіваюся, що нас з вами почують, зроблять відповіді кроки, аби українські військові пенсіонери отримували гідну пенсію», – сказав очільник міста.

Нагадаємо, під час сесійного засідання міської ради 31 січня депутати ухвалили Звернення до вищих посадових осіб держави щодо перерахунку та виплат перерахованих пенсій військовим пенсіонерам, деяким іншим особам всіх відомств сектору безпеки та оборони України та пенсіонерам органів внутрішніх справ. У зверненні сумські обранці наполягають скасуванні Постанови Кабінету Міністрів № 1052 від 27 грудня 2017 року та з 1 січня 2018 року здійснити перерахування раніше призначених пенсій.