007.jpg

Інформаційний портал Сумської міської ради www.smr.gov.ua посів третє місце серед веб-ресурсів обласних центрів.

Такі результати моніторингу забезпечення доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення на офіційних сайтах міських рад.

Веб-портал Сумської міської ради отримав 330 балів, поступившись Львову та Херсону (по 336 балів). Це загальна комплексна оцінка повноти, навігаційної доступності та доступності форматів офіційного сайту Сумської міської ради.

Дослідження проводили фахівці Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у рамках моніторингу забезпечення «права знати» органами місцевої влади в рамках Платформи «Омбудсмен+».

Воно грунтувалося на «Методології оцінки рівня забезпеченості доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень», розробленої експертами «Ейдос» спільно з представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У рамках моніторингу опрацьовувалися дані по чотирьох напрямках:

- імплементація необхідних норм в офіційних документах;
- забезпечення доступу до публічної інформації у відповідь на інформаційні запити;
- забезпечення доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення на офіційних сайтах;
- забезпечення умов та безпосереднього доступу до публічної інформації в приміщенні суб’єкта владних повноважень.

Комплексний моніторинг здійснювався у травні-вересні 2017 р.

За загальним підсумком чотирьох напрямків, Сумська міська рада потрапила до першої десятки обласних центрів з показником 69,4% (середній рівень). Очолила рейтинг Херсонська міська рада (80,9%).

Експертами «Ейдос» надані рекомендації щодо удосконалення роботи та підвищення рівня забезпеченості доступу до публічної інформації.