0012.jpg

Питання переїзду притулку для бездомних тварин на спеціально облаштовану ділянку по вул. Римського-Корсакова, 1, мають вирішити завтра під час наради, ініційованої міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ.

Про те, що у вирішенні даного питання є проблеми, сьогодні в ході щопонеділкової апаратної наради повідомив директор КП «Центр догляду за тваринами» Володимир КАТИШЕВ.

За його словами, територія по вул. Римського-Корсакова, 1 повністю підготовлена для притулку для бездомних тварин. Останній же нині розташовується по вул. Г. Кондратьєва, на самовільно зайнятій ділянці, яка належить обласному центру зайнятості.

«На мої численні звернення переїхати на спеціально облаштоване місце, представники громадських організацій, які опікуються Притулком, відмовляються, мотивуючи це тим, що місто не в змозі повноцінно забезпечити тварин харчуванням. Разом із тим говорять, що готові орендувати земельну ділянку по вул. Харківській, де хочуть здійснювати свою діяльність», – розповів Володимир Катишев.

«Не розумію, в чому проблема. Коли йшлось про переїзд притулку для бездомних тварин на територію по вул. Римського-Корсакова, 1, жодних проблем не було. Волонтери погоджувались туди переїздити. Відповідно ми вклали туди кошти, облаштували належними чином. А тепер, що? Вони хочуть просто орендувати територію по вул. Харківській, заробляти на цьому кошти і щоб їх не контролювали. Проблем немає, хай орендують, створюють приватний притулок, сплачують кошти до бюджету. Але якщо мова йде про ділянку по вул. Римського-Корсакова, 1, такого не буде», – сказав Олександр Лисенко.

Він дав доручення секретарю міської ради Андрію БАРАНОВУ завтра зібрати нараду з даного питання та запросити на неї волонтерів, які працюють у цьому Притулку та вперто не бажають співпрацювати з містом.

До слова, власники даної земельної ділянки, де нині самовільно розташовується Притулок для бездомних тварин, вже звернулись до відповідних силових структур з цього питання.