0010.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО зустрівся із представниками Програми «Fit for Partnership with Germany», яка спрямована на перепідготовку управлінських кадрів для сфери підприємництва.

Як зазначила керівник проектного офісу німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ в Україні, м. Київ Світлана СТЕПАЩЕНКО, дана Програма передбачає проходження стажування на підприємствах Федеративної Республіки Німеччини українськими підприємцями.

«Ця програма унікальна тим, що створює взаємовигідну ситуацію для всіх учасників стажування. Під час перебування в Німеччині підприємці знайомляться з потенційними партнерами, будують фундамент для ділового співробітництва. Підприємство, яке направляє свого співробітника для участі у цій Програмі, також отримує користь від нових контактів, знань та професійних навичок спеціаліста», – розповіла Світлана Степащенко.

Разом із тим, вона зазначила, що деякі сумські підприємства вже стали учасниками Програми «Fit for Partnership with Germany» і налагодили партнерські зв’язки з німецькими підприємствами. Серед таких найбільш знані ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання», ТОВ «Керамейя», ТОВ «Кусум фарм» та інші.

Володимир Войтенко погодився, що участь у цій Програмі дає позитивні результати для сумських підприємств, передусім економічні.

«Найголовніше зараз для підприємництва – це фінансування. Адже розвивати бізнес, коли відсоткові кредитні ставки коливаються від 10 до 20%, важко. Тому ми долучаємось до подібних програм, шукаємо можливості для встановлення ділових контактів з іноземними партнерами та розширення діяльності підприємств для виходу на міжнародні ринки», – сказав посадовець.

Принагідно він дав доручення присутній під час засідання начальнику відділу підприємництва, промисловості та організаційно-аналітичного забезпечення Катерині БОЖЕНКО опрацювати з представниками сумських бізнесових кіл можливість їх участі у цій Програмі.

Першу групу формують вже нині, наступний відбір учасників відбудеться в листопаді цього року.